Toilet verstopt? Zo kan je het ontstoppen

Het kan zomaar gebeuren. Het toilet is verstopt en het water komt omhoog als je doortrekt, het loopt maar heel langzaam weg of helemaal niet meer en het blijft in de WC pot staan. De loodgieter bellen is duur, dus probeer het eerst eens zelf op te lossen met deze trucs.

Een wc ontstopper gebruiken

Altijd handig om in huis te hebben voor als je gootsteen of toilet verstopt raakt: een ontstopper. Voor nog geen tientje te koop je al een eenvoudige ontstopper. Voor de wat meer hardnekkige klussen zijn er ook flexibele ontstoppers

Het gebruik is gemakkelijk. Je zet de ontstopper op het gat van de toilet en je beweegt de ontstopper op en neer.

Chemicaliën en andere middelen

Heb je vaker last van een ontstopping dat kan het verstandig zijn om met wat zwaarder geschut aan te komen.

Er zijn allerhande oplossingen zoals ontstoppingsveren of rioolveren die je op je boormachine kan aansluiten, wc ontstoppers met hogedruk of handpompen en rioolslangen die je op je hogedruk apparaat kan aansluiten. Deze zijn vaak wat duurder maar toch altijd goedkoper dan een bezoekje van de loodgieter.

Een plastic zak met water, snelle en goedkope oplossing

Heb je bovenstaande spullen niet in huis en heb je snel een oplossing nodig, vul dan een grote plastic zak, bijvoorbeeld een vuilniszak met water en knoop hem dicht.

Laat de zak in het gat van het toilet zakken en beweeg hem op en neer. Dit werkt ongeveer hetzelfde als een plopper of ontstopper. Als het goed is komt er nu beweging in en zakt het water weg.

Huismiddeltjes bij een verstopt toilet

  • Een paar liter kokend water in het toilet gieten
  • Een fles cola in het toilet spoelen en laten intrekken
  • Strooi eerst baksoda in het toilet en giet er dan een fles schoonmaakazijn achteraan. Dit zorgt voor een bruisend effect.