Geen shampoo meer? Wat kan je gebruiken in plaats van shampoo?

Het kan je zomaar overkomen. Je shampoo is op en je moet naar school of naar je werk. Wat kan je doen? Wat kan je gebruiken als alternatief voor shampoo

Je kan natuurlijk je haar wat opfrissen met droogshampoo en het wassen zo een dagje uitstellen. Wil je dat niet, dan lees je van je in plaats van shampoo kan gebruiken:

Baking soda en appelazijn

Dit is een hele haarvriendelijke manier om je haar te wassen, ook wel de no-poo methode genoemd. Je haar wassen met baking soda en appelazijn wordt ook wel gedaan door mensen die geen shampoo meer willen gebruiken.

De baking soda heeft een hoge pH-waarde en ontvet je haar en de appelazijn laat je haar glanzen en helpt bovendien tegen roos. Kan je niet tegen de geur van azijn, gebruik dan citroensap.

Je doet het als volgt:

  • Meng een eetlepel baking soda met wat water.
  • Breng het aan op nat haar en masseer het voorzichtig in
  • Meng een eetlepel appelazijn met twee eetlepels water
  • Breng het aan op je haar en laat het 30 seconden intrekken
  • Spoel je haar uit en droog het zoals je gewend bent.

Groene zeep

Groene zeep is een zachte zeep gemaakt op basis van hennepolie. Marseille zeep is vergelijkbaar met groene zeep en is gemaakt op basis van olijfolie en Castile zeep op basis van kokosolie. Beiden zijn prima geschikt om een keer je haar mee te wassen als je zonder shampoo zit. Vanwege de hoge pH-waarde kan het je haar wel wat droog maken. Voor een keer is het zeker niet erg.

Afwasmiddel

Afwasmiddel werkt sterk ontvettend. Dat is prima en veilig voor een keer, maar het is wel goed om hier geen gewoonte van te maken. Je haar kan na het wassen met afwasmiddel was pluizig worden.

Is je haar wat te droog en pluizig geworden door één van deze alternatieven voor shampoo? Wrijf wat kokosolie tussen je handen en breng het aan in je haar.