Top-3 tips tegen de hik

Als je de hik hebt, dan trekt je middenrif onbewust samen. Het is in de meeste gevallen tijdelijk en onschuldig. De hik wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door te snel eten en drinken, een te volle maag of stress.

Als je even de hik hebt, is dat niet zo erg. Maar als het langer gaat duren is het vervelend en zelfs vermoeiend. Dan wil je er zo snel mogelijk vanaf. Wat kan je doen tegen de hik?

Voorover gebogen water drinken

Een glas water in één keer leegdrinken, wil wel eens helpen tegen de hik. Maar wat echt nóg veel beter helpt is voorover buigen, (zodat je hoofd op zijn kop hangt) en dan een paar slokken water drinken. Dit helpt echt in de meeste gevallen.

Adem inhouden

Een veelgehoord advies is om je adem een paar seconden vast te houden en dan langzaam uit te ademen. In een papieren zak ademen kan ook helpen om de hik te stoppen.

Zowel je adem inhouden als ademen in een papieren zak verhogen het koolstof gehalte in je longen waardoor het middenrif ontspant en de hik kan stoppen.

Gorgelen met warm water

Neem een slok warm water en buig je hoofd naar achteren en gorgel hiermee. Het werkt omdat de warmte van het water en het gorgelen ontspannend werken op de slokdarm en spieren in de keel.