sokken kwijt

Top-3 redenen waarom je altijd sokken kwijtraakt

Je kan er nog zo goed op letten, maar na verloop van tijd lijkt iedereen sokken kwijt te raken. Het gevolg is een verzameling eenzame sokken die geen paar meer vormen.

In Engeland hebben ze een serieus onderzoek gedaan en het blijkt dat een persoon gemiddeld 15 sokken per jaar kwijtraakt.

Hoe komt het dat we sokken kwijtraken? Dit zijn de belangrijkste redenen.

Sokken verdwijnen in de was

In sommige gevallen kunnen sokken tussen de trommel en de rubber rand terecht komen en in de wasmachine verdwijnen. Ook de droogtrommel kan op die manier sokken laten verdwijnen. Ze kunnen soms ook in het stoffilter van de droger terecht komen.

Sokken kunnen tijdens het wassen of drogen ook in overtrekken terechtkomen. Of door statische elektriciteit aan handdoeken of andere textiel blijven hangen.

Sokken blijven raken kwijt onder of tussen meubels

Sokken zijn maar klein. Ze kunnen makkelijk achter of onder kasten, radiatoren of bedden verdwijnen. Je vindt ze dan pas terug bij een verhuizing of renovatie.

Doordat de was in etappes wordt gedaan

Een andere optie is dat je niet alle was uit de wasmand in één keer in de wasmachine kan doen. Op die manier kunnen enkele sokken achterblijven in de wasmand waardoor ze geen paar meer vormen.

Wat kan je doen aan het verdwenen sokken mysterie?

  • Gebruik een waszak of wasnet. Leg of hang een waszak bij je wasmand en zorg dat de sokken in de waszak gedaan worden. Zo kan je de waszak met sokken in één keer wassen zonder dat er één kwijtraakt.
  • Koop altijd precies dezelfde sokken. Zo houd je nooit een enkele sok over.
  • Leg sokken op elkaar en vouw ze in elkaar door bovenrand om te slaan. Zo zitten ze bij elkaar voordat je ze in de was doet.