Traktaties voor jongens om zelf te maken

Ideeën voor leuke traktaties voor jongens

Traktaties moeten bij voorkeur makkelijk te maken zijn en niet te veel tijd kosten. Meestal moet je er tussen de 20-30 maken. En dan is het toch best veel werk.

Bekijk ook de ideeën voor traktaties voor meisjes.

Legoblokjes van ricecrispies

Wat een leuk idee! Deze legoblokjes zijn gemaakt van rice crispies. Nog makkelijker zijn ze als je ze maakt van een stevige cake of brownie. Neem voor het glazuur kant-en-klare witte icing die je kleurt met levensmiddelenkleurstof.

Voor 30 stuks

Neem ongeveer 210 gram rice crispies.
Smelt 60 gram boter en meng die met 265 gram marshmallows. Als ze gesmolten zijn roer je het botermengsel erdoor. Verdeel het in een ingevette vierkante schaal of vorm en laat afkoelen.
Haal de vorm uit de schaal en snijd ze in rechthoeken.

Doe de glazuur in de kleuren die je wilt een schaaltje en doop de bovenkant van de blokjes erin. Leg er M&;M’s op.

Op het filmpje kan je het nog eens bekijken.

bron: thestayathomechef

Popcornhandjes

Leuk en makkelijk te maken.

Neem plastic wegwerphandschoenen (geen latex, daar zit poeder in) en doe in iedere vinger een gekleurd snoepje en vul de handen met popcorn. Bind ze dicht met een gekleurd lintje.

[bol_product_links block_id=”bol_5671b8d84f2a2_selected-products” products=”9200000005248249,9200000042985196″ name=”tr” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”ffffff” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3333

Rupsen van druiven

drui


Rijg pitloze witte druiven aan satéstokjes en maak oogjes met de decoratiestiften van Oetker bijvoorbeeld. Ook leuk om witte en rode druiven af te wisselen. of de kop van een aarbei of snoepje te maken.

bron: pinterest

ook

Biertjes van chipito’s en popcorn

bier

Leuke en makkelijke traktatie. Vul plastic bekers voor drie kwart met chipito’s. Vul het glas tot bovenaan af met popcorn. Toen ik deze zelf maakte heb ik de popcorn in een apart zakje gedaan. Je maakt het nog leuker als je zelf een etiket print met de naam en die op de plastic glazen plakt.

bron: pinterest

Spinnen van oreo koekjes

oreo

Steek pretzels als pootjes in de crème van de koekjes en plak met wat icing M&;M’s als oogjes op de koekjes. Klaar ben je.  Je kunt het ook met donuts en sprinkels doen zoals het plaatje helemaal bovenaan laat zien.

Bron: Mom.me

Gewichtheffertjes

todr

Zo eenvoudig en toch zo leuk. Print een foto van je zoon (of dochter) uit en steek marshmallows, snoepjes of blokjes kaas en worst of fruit aan een satéprikker. Plak de foto in het midden aan de handen vast en je hebt een superleuke traktatie voor jongens.

Angry Bird

ang

Hoe kom je er op? van een babybel kaasje een angry bird maken. De oogjes maak je van kaas, de snavel van cheddar kaas en de zwarte stukjes zijn uitgesneden uit nori zeewiervellen (gewoon bij ah).

Op de site cutefoodforkids.com zie je nog meer eetbare angry birds

Vis aan een hengel

traktatie

Neem soepstengels en knoop er dropveters aan. Op het plaatje zijn aardbeienveters gebruikt. Knoop er wormen aan of snoep visjes of drop visjes. Zet ze in een glazen pot, eventueel gevuld met snoepjes of popcorn zodat ze wat steviger blijven staan. Wel opletten dat de veters niet door elkaar gaan.

bron: tiptoefairy

Piratenbootje van eierkoek

pir

Nog zo’n leuke, makkelijke traktatie. Snij een eierkoek door midden. Smeer er wat chocoladepasta op, of jam. Plak de helften op elkaar. Snijd een stukje van de onderkant af zodat ‘het bootje’ kan blijven staan. Versier de zijkant met m&;m’s die je met wat glazuur vastplakt. Een satéprikker met een zeil en klaar ben je.

bron: pinterest

Liever kant-en-klare traktaties kopenof op zoek naar uitdeelzakjes?