voetbalfeestje ideeën

Voetbalfeestje ideeën

Veel jongens en ook meisjes willen dolgraag een voetbalfeestje geven als ze jarig zijn. Maar hoe pak je dat aan? Hoe versier je je huis of tuin en wat geef je ze te eten en te drinken en het allerbelangrijkste, hoe hou je ze bezig. Welke spelletjes zijn leuk voor een voetbalfeest? Hieronder een paar tips om een leuk voetbalfeest te organiseren.

Uitnodigingen voetbalfeestje

Om alvast in de sfeer te komen worden de vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk uitgenodigd met een voetbal uitnodiging. Die kan je kant en klaar kopen of zelf uitprinten.Versiering voor een voetbalfeestje

Versier je huis, maar als het even kan je tuin voor een voetbalfeest. Kies:

  • vlaggetjes, bijvoorbeeld oranje of in de kleur van de favoriete voetbalclub
  • een groen tafelkleed of een zwart wit gestreept kleed van papier of plastic
  • speciale voetbalslingers
  • print foto’s uit van favoriete voetballers en hang ze op of plak ze op ballonnen
  • voetbal ballonnen (Je kan ook zelf witte ballonnen met een watervaste stift voorzien van zwarte zeskanten.

Er zijn zelfs complete voetbalfeestpaketten te koop.Snoep en drankjes voetbal kinderfeestje

Geef chips of snoepjes in kartonnen bakjes die je beplakt met voetballen die jezelf uitprint.
Geef limonade uit plastic bekers of waterflesjes die je beplakt met voetballen, favoriete voetballers of kleuren van de club.

Gebruik de afbeelding hiernaast. Kopieer het plaatje in Word en kopieer (Ctrl C) en en plak (Ctrl V) er dan zoveel als je ze nodig hebt op één vel en print ze uit.

Spelletjes voor een voetbalfeestje

En dan de grootste uitdaging: Spelletjes bedenken.

Om de spelletjes spannender te maken kan je de groep in twee teams verdelen. Je kan ook munten, kaartjes of iets anders uitdelen bij ieder goed antwoord of gewonnen spel. Degene die aan het eind de meeste voorwerpen heeft, is de winnaar.

Voetbalquiz

Bedenk vragen over de favoriete voetbalspelers en over de regels van voetballen.

Piñata

Kies een leuke voetbal piñata uit, vul hem met snoep. Doe de kinderen om de beurt een blinddoek om en laat ze slaan met een stok tot de piñata kapot is en de snoep eruit valt.Bowlen met flessen

Neem lege flessen zet ze neer als kegels op de bowlingbaan. Maak ze eventueel wat zwaarder door ze te vullen met water. Laat iedereen om de beurt schieten. Houd de stand bij.

Luchtvoetbal

Houd je ballon zo lang mogelijk in de lucht met je hoofd

Tafelvoetbalspel

Huur, leen of koop een tafelvoetbalspel

Maak een hindernisbaan met de bal

Wil je het nog moeilijker maken, dan kan het ook met een ballon.

Zet kegels of lege flessen neer waar de bal, een doos met een gat erin waar de bal door heen moet, een doos waar de bal in moet, enz.

Doelschieten

Als je een klein goal hebt, dan is dat het makkelijkste. Maar je kan ook zelf iets maken waar je de bal in moet schieten. Twee palen met een touw of iets van karton. Laat iedereen 3x schieten. Wie de meeste goals heeft gemaakt heeft gewonnen.

Potje voetbal

Natuurlijk kan er altijd een spelletje voetbal gespeeld worden.

Om mee naar huis te geven

Vaak wordt er nog iets leuks of iets lekkers mee naar huis gegeven na afloop van het feestje. Denk aan een medaille, een fluitje, een jojo of een uitdeelzakje met iets lekkers.