Traktaties voor meisjes om zelf te maken

Er zijn veel ideeën voor leuke traktaties voor meisjes

En met een beetje handigheid en knutsel je zelf de leukste traktaties in elkaar. Hieronder een paar voorbeelden van traktaties voor meisjes die door iedereen te maken zijn. Leuk voor op school of op een verjaardagsfeestje.

Kijk ook even bij de traktaties voor jongens.

1
tm2

Balletjurkjes

Leuk deze balletjurkjes. En makkelijk te maken. Neem satéprikkers en cupcakevormpjes. Doop witte marshmallows in wat suikerwater en rol ze door de perensuiker. Je kunt ook ijsspikkels of een andere versiering gebruiken.

bron: pinterest
2
trakt4

Slippers

Slippers van langwerpige koekjes (b.v. Liga continue). Plak er met wat suikerwater of een glazuurstift zure gloeiwormen op en klaar zijn je slippers.

bron foto: leuke lintjes
3
trakt1

Indiaantjes

Leuk en makkelijk. Koop negerzoenen of hoe ze tegenwoordig ook heten. Plak er snoepoogjes op met glazuur. Versier ze met een hoofdband en steek er een veertje tussen.

bron: pinterest
ook

Snoeparmbandje

Kies niet te harde snoepjes en rijg ze met een dunne naald aan elastisch draad. Knoop ze dicht.

kat

Kattige popcorn

Zakje popcorn met een zwarte poezenkop. Een beetje knippen en plakken met zwart karton. Roze driehoekjes als oortjes. Twee ronde oogjes, een neusje en snorharen.

vlinddr

Gezonde vlinders

Stukjes bleekselderij gevuld met roomkaas. Twee rozijnen als de ogen en zoute krakelingen als vleugels

Bezemsteeltjes

Nog een hartige traktatie van zoute stokjes of pretzels waar een plak kaas in franjes is gesneden en daar omheen gerold. Het lijkt vastgezet met een stengel bieslook.

bron: pinterest

Kartonnen paardenkoppen

Leuke traktatie voor meisjes die dol zijn op paarden. Iets lastiger misschien omdat je een plaatje van een paard moet vinden en uit moet printen en uitknippen. Vervolgens plak je er een oogje op en een snoepketting.

bron: pinterest

Pandabeertjes

Maak van marshmallows voor kop en lijf en kokindjes voor de oren en heksehyl of dropstaafjes voor armen en benen deze schattige pandabeertjes. Het gezicht teken je b.v. met een snoepstift.

bron: pinterestOok handig

Ook handig