magnetron schoonmaak tips

Top-3 tips om je magnetron schoon te maken

De magnetron gebruik je om snel dingen op te warmen. Dat gaat meestal goed, maar niet altijd. Soms kookt er iets over of ontploft er iets en dat laat de nodige vlekken na. Meteen schoonmaken is natuurlijk het beste. Maar dat gebeurt niet altijd. Al die ingedroogde vlekken zijn vaak lastig schoon te maken.

Hoe maak je je magnetron schoon met natuurlijke middeltjes?

Water en azijn

Combineer gelijke delen water en witte azijn in een magnetronbestendige kom en zet het mengsel vervolgens enkele minuten in de magnetron op hoog vuur totdat de oplossing kookt en stoom de magnetron vult. Dit zal helpen om voedsel of vlekken in de magnetron los te maken, waardoor het gemakkelijker schoon te vegen is.

Citroensap

Net als azijn kan ook citroensap helpen om vlekken en geurtjes uit de magnetron te verwijderen. Meng eenvoudig het sap van een halve citroen met een kopje water in een magnetronbestendige kom en magnetron gedurende enkele minuten totdat de oplossing kookt. Gebruik een spons of doek om de binnenkant van de magnetron schoon te vegen.

Zuiveringszout

Meng wat zuiveringszout met water tot er een soort pasta ontstaat. Breng het op de vlekken aan de binnenkant van de magnetron aan en laat het een paar minuten intrekken. Veeg vervolgens de binnenkant van de magnetron schoon met een vochtige doek of spons. Dit zal helpen om hardnekkige vlekken en geuren te verwijderen.