Pinata voor een feestje

Een pinata is leuk op ieder feest. Een pinata is een hol voorwerp gemaakt van stof, karton, papier maché of klei, gevuld met snoep of kleine kadootjes. De jarige of degene die aan de beurt is, wordt geblinddoekt en drie keer rond gedraaid. Daarna mag hij of zij slaan met de stok tot de pinata breekt en de inhoud eruit valt.

De pinata is een hele oude gewoonte die vaak geassocieerd wordt met Mexico. Maar het is eigenlijk een traditie afkomstig uit Europa. In de 14e eeuw werd in Spanje pinata zondag gevierd op aswoensdag, een katholiek feest. De pinata stelde het kwaad voor en de inhoud de verleiding. Later in de 16e eeuw werd de gewoonte door Europeanen naar Mexico gebracht.

Top-3 pinata’s voor jongens

Leuke pinata’s voor jongens zijn bijvoorbeeld een dinosaurus, voetbal, robot of piratenboot, schatkist, enz.Top-3 pinata’s voor meisjes

Voor meisjes zijn onderwerpen als prinsessen, heksen of dieren leuke voorwerpen als pinata.
 var convupaopix=document.createElement(“script”); convupaopix.src=”https://www.conversiesup.nl/affrotauto/view.php?companyid=3&;siteid=4&;placementid=1&;width=750&;height=250&;rnd=”+Math.random()+”&;keywords=pinata&;referrer=”+escape(document.referrer); convupaopix.async=true; convupaopix.setAttribute(“async”,”true”); document.body.appendChild(convupaopix);
 

Top-3 pinata’s voor mannen

Leuke voorwerpen als pinata voor mannen zijn bijvoorbeeld: muziekinstrumenten, fles bier, camera of een jukebox.

Top-3 pinata’s voor vrouwen

Vlinders, bloemen, een handtasje, dieren, een kinderwagen zijn leuke ideeën als pinata voor vrouwen

Pinata’s met leeftijd

Er zijn ook pinata’s in de vorm van cijfers voor een speciale leeftijden als 1,2,4,16 of 50.
 Pinata accessoires

Om het spel met de pinata te spelen heb je ook accessoires nodig. Stokken om mee te slaan, een blinddoek en soms vulling van snoepjes of kleine kadootjes.
 bekijk alle pinata’s