Mensen houden van dieren. Dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Je hoeft niet van alle dieren te houden natuurlijk. Je kan best dol zijn op honden of poezen en een hekel hebben aan wespen.

Sommige mensen kijken graag naar dieren zoals vogelliefhebbers, anderen willen graag een dier verzorgen zoals honden en katten en anderen zijn bezorgd om dieren omdat er steeds minder van zijn bijvoorbeeld. Denk aan bijen en andere bedreigde diersoorten.

Het lijkt misschien het ideale kado om iemand een levend dier of huisdier kado te geven, maar dat is het niet. Tenminste niet als je niet 100% zeker weer of iemand zo’n dier kan en wil verzorgen. 

Voor alle dierenliefhebbers kan je een leuk kado bedenken. Het maakt de keuze wel makkelijker als je weet wat iemands lievelingsdier is. 

Knuffelbeesten

Er zijn zoveel leuke knuffelbeesten of knuffeldieren te vinden en die zijn zeker niet alleen leuk voor kinderen. Sommige kinderen kunnen niet slapen zonder hun knuffeldier. Andere mensen verzamelen knuffels van een bepaalde soort. Dat maakt het kiezen waarschijnlijk makkelijker.

 

 

Dieren sieraad

Nog een leuk kado idee: een sieraad met de afbeelding van iemands lievelingsdier. Dieren zijn geliefde voorwerpen om af te beelden op sieraden. 

 

Dierengadgets

Er zijn zoveel voorwerpen met leuke afbeeldingen van dieren. Mokken, sierkussens, dekbedovertrekken. Voor kinderen zijn dieren verkleedkleren natuurlijk ook een superleuk idee.

 

 

Natuurlijk is er nog veel meer te bedenken.

  • Je kan iemand een voor iemand een dier adopteren. Dat kan een dier zijn op een boederij. Bijvoorbeeld een kip waarvan je dan iedere maand een mandje eieren krijgt. Maar ook bij de Stichting Proefdiervrij of Stichting Aap kan je dieren adopteren.

Dierenliefhebbers houden vaak ook van de natuur.
Voor honden hebben we ook kado ideeën.