knutselen

Kado ideeën voor iemand die van knutselen houdt

Er zijn mensen die van knutselen houden en mensen die een hekel aan hebben aan dat gefriemel met lijm, verf en klei. Mensen die van knutselen houden doe je geen groter plezier dan met leuke, nieuwe knutselspullen. Maar wat? Neem eens een kijkje bij de hobby- en knutselspullen en je zult verbaasd zijn over het assortiment. 

Alleen al voor het het tekenen en schilderen zijn er ontzettend veel artikelen zoals aquarelverf, acrylverf of olieverf. Vandaar dat we een aparte pagina hebben voor mensen die van tekenen en schilderen houden.

Op dit moment is het scrapbooking heel populair, maar ook kleien, kaarsen maken, sieraden maken zijn leuke bezigheden.

nr. 1

Scrapbooking

Scrapbooking is een creatieve hobby waarbij je een plakboek maakt met foto’s die je op originele manieren versierd met sticker, verf, potloden, inkt, knipsels, stempels, enz. Nieuwe stempels of stickers zijn dan hele leuke kadootjes, net als een nieuw plakboek. Als iemand van knutselen of scrapbooken houdt, kan je een scrapbook album, complete scrapbook pakketten of sticker paketten.

scrapbook album
scrapbook pakket
sticker
scrapbook stickers

Kaarten maken

Nog een leuke manier van knutselen voor jong en oud is zelf kaarten maken. Hierbij kan je ook van alles gebruiken. Mooie gekleurde kaarten en enveloppen, decoratie spullen. Kartelscharen, mooie pennen en stiften zijn ook prima kadootjes. Met embossing pennen of machines kan je reliëf in je papier maken. Met behulp van snijmallen kan je leuke vormen stansen.

Kartelscharen set
Snijmallen
Embossing gereedschap

Kado voor de gevorderde knutselaar

Zoek je iets moeilijkers voor iemand die al veel ervaring heeft. Dan zijn er genoeg pakketten waarbij je eens wat nieuws kan uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan een mozaïek pakket, een beginners pakket voor linosnijden of de nieuwste knutsel rage: diamond painting. Heel leuk om kado te geven.

Linosnede pakket
Diamond painting pakket
Mozaïek pakket