vaderdag kado

Kado idee voor vaderdag

Wat geef je de liefste vader van de wereld op vaderdag? Dat lijkt vaak iets moeilijker dan een kadootje bedenken voor je moeder op moederdag. Een moeder kan je altijd nog bloemen geven of chocolaatjes.

Hoe bedenk je een origineel kado voor een vader? Het helpt als je vader een speciale hobby of eigenschap heeft. Als hij bijvoorbeeld van auto’swijn of barbecuen houdt of een baard heeft, volg dan even die links. Ook voor als hij een echte workaholic is, zijn er wel kado’s te bedenken.

Wanneer is het ook weer vaderdag?

In Nederland vieren we vaderdag op de derde zondag in juni. Dat is niet overal zo. In België wordt vaderdag op de tweede zondag van juni gevierd.

Smartphone gadgets

Bijna iedere vader heeft wel een smartphone, en zo niet, wordt het misschien hoog tijd. Gadgets voor een mobiele telefoon zijn daarom een prima vaderdag kado. Denk aan een smartphone reiniger, een tile mate waarmee je over je smartphone of sleutels of iets anders kan terugvinden.

Stoer kado

Veel vaders houden stiekem toch best wel van iets stoers. Veel mannen hebben toch een romantisch idee over survival en de vrije natuur. Echte stoere mannenkadootjes zijn bijvoorbeeld een zakmes, survivalmes, een zaklamp of een kompas, een spy drone.

Kado van leer

Veel mannen en vaders houden van leren producten. Denk aan een leren schort, een creditcardhouder, leren portefeuille, een leren riem, een leren voetbal of een leren smartphonehoesje. Ook heel hip zijn de leren heuptasjes die je aan je riem kan bevestigen voor je mobiel, geld en anderen spullen.