afval scheiden in huis

Top-3 ideeën om afval makkelijker te scheiden

Al het afval wordt gescheiden opgehaald. Dat betekent dat je oud papier, plastic afval in zakken, glas, groen afval en restafval allemaal apart moet bewaren.

Voor groen en grijs afval hebben de meeste mensen groene en grijze bakken. Voor oud papier is er in de meeste gevallen ook een (blauwe) bak. Plastic afval moet in veel gevallen in de daarvoor bedoelde zakken bewaard worden tot het wordt opgehaald. In sommige gemeenten zijn er speciale  bruine bakken voor. Als je de zakken met plastic afval buiten bewaart, dan gaat dat natuurlijk stinken en trekt dat weer ongedierte aan als vliegen, ratten en muizen. Niet ideaal dus.

Probeer je afvalscheiding goed te regelen en voorkom dat het een constante bron van ergernis wordt. 

Afval scheiden in huis

Afval scheiden begint natuurlijk thuis, binnen in je huis voordat je het weggooit. Niet handig als je dan maar één afvalbak hebt. Handiger zou het zijn als je voor al je afval een aparte bak hebt. Zo hoef je niet voor elk stukje groente of fruit buiten naar je groene bak te lopen. Dat weten producenten natuurlijk ook en die hebben daarvoor oplossingen bedacht. Afvalbakken met drie verschillende compartimenten. Met deze handige afvalbakken hieronder kan je, zonder dat je teveel extra ruimte kwijt bent, makkelijk je afval scheiden.

Extra container voor de opslag van losse zakken

Kom je constant ruimte te kort om je afval op te slaan, of zoek je een extra container om je plastic zakken of om je extra oud papier op te slaan? Dan kan je zelf een extra container aanschaffen.

Afval verkleinen

Het scheelt natuurlijk veel als je het afval dat je hebt compacter kan maken en zo de totale hoeveelheid kan verkleinen. Maak bijvoorbeeld blikjes klein met een blikkenpers, versnipper papier in de papierversnipperaar.