Je kleding naar de stomerij brengen en laten stomen is duur en omslachtig. Zeker bij winterjassen, jasjes en kostuums en bij andere kleding die niet gewassen mag worden, was chemisch reinigen vaak de enige mogelijkheid. Tegenwoordig komen er ook steeds meer mogelijkheden om je kleding thuis te stomen.

Voordelen van het stomen van je kleding

Door je kleding te stomen slijt je kleding minder en stoom dringt diep door in de vezels waardoor het schoner wordt.

Apparatuur om thuis te stomen is waarschijnlijk goedkoper dan je  zou denken. Vanaf 30 euro heb je een handstomer. Kledingstomers met standaard zijn wat duurder.

Na het stomen is je kleding weer kreukvrij, vlekvrij en ruikt het fris. Hoe kan je dat effect thuis bereiken?

De handstomer

De handstomer is klein en handzaam. Je vult hem met water en ze warmen snel op. De handstomer is handig voor thuis, maar omdat ze zo compact zijn kan je ze ook heel goed mee op reis nemen. Dat werkt heel wat beter dan je kleding in een stomende douche te hangen om het te ontkreuken. Zo zie je er altijd netjes uit op reis. Soms wordt er een haakje met een zuignap meegeleverd zodat je je kleding makkelijk kan ophangen.

Kledingstomer met standaard

De kledingstomers met standaard zijn handig om je kleding op te frissen en kreukels te verwijderen. Zo zijn winterjassen, colbertjes en pantalons snel weer fris en glad. Kledingstomers met standaard nemen wel wat ruimte in.

Wasmachine met stoomfunctie

Tenslotte zijn er ook steeds meer wasmachines met een stoomfunctie. Sommige van dit soort wasmachines stomen de kleding na het wassen. Je kleding blijft dan veel langer fris, ook als het nog wat langer in de wasmachine moet liggen.

Je hebt al een wasmachine met stoomfunctie vanaf 500-600 euro. 

Er zijn nog een aantal handige hulpmiddelen om je kleding netjes te houden.