is een dure wasmachine beter

Is een dure wasmachine beter dan een goedkope?

De prijzen van wasmachines verschillen enorm. Niet alleen zijn er dure en goedkope merken, ook de prestaties, de materialen en onderdelen waarvan de machine gebouwd is en het uiterlijk van de wasmachine kunnen verschillen. Dure wasmachines hebben ook vaak meer wasprogramma’s en veel nieuwe snufjes. Maar is een dure wasmachine altijd beter is dan een goedkope? Dat hangt van je behoefte af.

Wasmachine gaat gemiddeld 10 jaar mee

Als je ervan uitgaat dat een gemiddelde wasmachine 10 jaar meegaat (afhankelijk van hoe intensief hij gebruikt wordt). Dan kan je verwachten dat een dure machine gemiddeld langer meegaat dan een goedkope.  Maar dat wil niet zeggen dat een wasmachine van 2400 euro drie keer zo lang meegaat als een wasmachine van 800 euro.

In dat geval kan je voor hetzelfde geld drie wasmachines voor 800 euro kopen en kan je ook drie keer gebruik maken van een garantietermijn. Bovendien heb je ook drie keer een lekkere, frisse nieuwe wasmachine.

Verder worden wasmachines steeds stiller, milieuvriendelijker en geavanceerder. Je kan je dus afvragen of je beter uit bent als je langer dan 10 jaar met dezelfde doet.

Basis wasmachine onder de 500 euro

Je kan een prima wasmachine vinden zonder al te veel toeters en bellen onder de 500 euro. Met zo’n goedkope wasmachine kan je zonder problemen al je katoenen en synthetische was wassen. Je kan ook in deze categorie machines vinden met het hoogste energielabel A+++ en die ook stil zijn.

Goedkopere merken zijn over het algemeen: Indesit, Zanussi, Sharp, Haier en Beko. Maar ook de duurdere merken hebben goedkopere modellen van onder de 500 euro.

Luxe wasmachine tot 1000 euro

Bij de wat middenklasse wasmachines in de prijscategorie van 500 tot 1000 zijn de machines gemaakt van wat duurdere en kwalitatief betere materialen. Ook krijg je vaak extra wasprogramma’s, gebruiksgemak, meer laadvermogen en allerlei nieuwe snufjes en handigheidjes zoals autodosering van wasmiddel.

Super luxe wasmachine boven de 1000 euro

Van wasmachines boven de 1000 euro zijn gemaakt van topkwaliteit onderdelen en materialen en zij zien er mooi uit. Verder zijn ze uitgerust met allerlei nieuwe en handige snufjes.