vaderdag kado

Cadeau idee voor vaderdag

Wat geef je de liefste vader van de wereld op vaderdag? Dat lijkt vaak iets moeilijker dan een cadeautje bedenken voor je moeder op moederdag. Een moeder kan je altijd nog bloemen geven of chocolaatjes.

Hoe bedenk je een origineel kado voor een vader? Het helpt als je vader een speciale hobby of eigenschap heeft. Als hij bijvoorbeeld van auto’s, wijn of barbecuen houdt of een baard heeft, volg dan even die links. Ook voor als hij een echte workaholic is, zijn er wel kado’s te bedenken. Heb je even wat minder geld? Kijk dan ook even bij de cadeautjes die niks kosten.

Wanneer is het ook weer vaderdag?

In Nederland vieren we vaderdag op de derde zondag in juni. Dat is niet overal zo. In België wordt vaderdag op de tweede zondag van juni gevierd.

Smartphone gadgets

Bijna iedere vader heeft wel een smartphone, en zo niet, wordt het misschien hoog tijd. Gadgets voor een mobiele telefoon zijn daarom een prima vaderdag cadeau. Denk aan een bluetooth toetsenbord voor je mobiele telefoon, een smartphone reiniger, een tile mate waarmee je over je smartphone of sleutels of iets anders kan terugvinden.

Stoer kado

Veel vaders houden stiekem toch best wel van iets stoers. Veel mannen hebben toch een romantisch idee over survival en de vrije natuur. Echte stoere mannencadeautjes zijn bijvoorbeeld survival spullen zoals een zakmes, zaklamp of kompas, iets van leer of iets sportiefs.

Grappige cadeautjes

Een grappig cadeautje met een knipoog zoals een koffiemok met een leuke tekst is ideaal voor een vader die graag koffie drinkt, superman sokken of andere grappige sokken of verzorgingsproducten in bier- of andere drankflessen.